<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d832103006510233855\x26blogName\x3dN+to+the+R\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nawrararawks.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nawrararawks.blogspot.com/\x26vt\x3d686938754524899522', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
MR. and MRS
SPEAKBYME
SPECIFICATION
THEYROCKIN'
STATUS
KEEPINTOUCH UNDOTOYOURS
PROBLEMATIC
Wednesday, November 13, 20136:34 PM

Assalamualaikum semua. Haih, makin tua ni berlambak pulak masalah. Macam2 masalah ada. Dari dalaman sampai la luaran. Tapi bila fikir-fikir balik. Bukan aku sorang je ada masalah. Ramai lagi orang ada masalah. Lagi besar. Contohnya- apa yang jadi dekat one of my bestfriend dekat sekolah dulu. Taktau la kalau korang tengok AF tahun ni. Kalau tengok, mesti kenal punyakan dengan Nabila. Tipu la tak kenal. Macam-macam dah jadi dekat byla. L Kena marah dengan judges, dengan haters. Sampai kena ugut bunuh lagi. Orang yang sukaaaa dok hantar comment negatives ni mmg dah terencat kot. Kalau tak suka, tak payah la tengok. Ni buat dosa kering. Ada yang siap mengutuk plus mencarut and ada fitnah plak. Lagi laaaaaaaaaaaa aku rasa depa ni loser. Ni sekadar hiburan je kot. Tak payah ambik  serious sangat. Tak faham langsung la. Kesian byla. Kitorang kat sini selalu gila ingat pasal kau. Macam mana la kau nak survive dengan dunia macam tu. Public figure ni bukan senang. Nak kena jaga hati semuaaaaa orang. Kitorang bertujuh ni babe, harap sangat kau masuk final. Btw, to all haters yang dok cakap keluarga dia undi. Meh sini aku nak cakap, gila ke apa mak dia nak dok sms je untuk anak dia. Dah nama pun Allah tu dah letak rezeki Nabila dalam AF. Toksah la dok kutuk lagi. Tak letih ke? Dah la aku tengok orang yang dok kutuk tu orang yang samaaaa je. Memang dah takde kerja lain selain stalk Nabila ke ? Haha. Babe. Sumpah aku proud gilaaaaaa. Tengok ni
Date : 131113
And, HAPPY BIRTHDAY. K ni kali ketiga aku wish. Haha. Jaga diri dan akhlak babe. WE ALWAYS LOVES YOUUUU <3 span="">

Labels: , , ,




iCEPS9 2013
Wednesday, September 11, 201311:41 AM



ASSALAMUALAIKUM.
Salam Hari Rabu. Apa plan hujung bulan ni? Dok lepak buat perabih fulus tak boleh jugak kan. Try gi majlis ilmu pulak. Ni sure tak bosan punya. Ni bukan majlis ilmu yang cliche2 tu, hehe. Apa kata jom ramai-ramai pi serbu Konvensyen Keusahawanan Islam (iCEPS) anjuran students tahun 4 Fakulti Ekonomi dan Muamalat (FEM) USIM. 


iCEPS ni sebenarnya dah banyak kali berlansung dan ni kali kesembilan konvensyen ni diadakan. Banyak aktiviti-aktiviti menarik yang ada dalam konvensyen ni.
Bila? 26 - 29 September 2013. Kalau tak buat pape moh le kitaaa. Dari melepak tak tentu arah tu kan.
Kat mana? Kompleks Sukan Tunku Najihah, USIM. 


Apa program best? Malam Cinta Rasul (ada Habib Syech Assegaf Ya Hanana kot. Susah nak jumpa Habib ni), Konsert Akustik (penampilan istimewa Sham Kamikaze, Najwa Latif, The Bachelorz & Onesoulz), Autoshow & banyak lagi.
Anything korang boleh check it out kat sini – iCEPS9 untuk official website & facebook iCEPS9.
Pergi majlis ilmu ni salah satu sunnah jugak 
Khalas.



Tempah baju last minute.
Sunday, July 21, 201312:17 PM


Haih. Orang nak raya , happy. Aku nak raya, kabut. Sebabnya, takde baju raya (kot). Aduhhh , ni la padahnya beli kain lambat sangat. Tailor yang selalu hantar baju raya tu dah tutup plak tetiba. Selalu terima je dengan hati yang terbuka. Haha. Jenuh doh fikir. Nak mintak tolong D’Masyhur Collection boleh tak byla? Haha. Kat Melaka ni lagi la taktau siapa yang accept lagi. WAWAWAWAWAWA. Ke kena pujuk husband jelajah online shopping????? Hmmmmm tapi kain dah beliiiiii. Ke nak pujuk my mom suruh jahit???? Hahaha . Tetiba tadi terfikir, macam ni la kot ibu susah nak carik tailor dulu? Haha. Anywayyy, siapa tahu kat mana ada tempah jubah last2 minute niiiii ? 



FUH FUH
Sunday, July 14, 20134:17 PM

DONE WITH NEW BLOGSKINS. PENAT DIA MACAM KEMAS RUMAH. HAHA . Oh sebelum terlupa, Selamat berpuasa semua 




BACKSPACE
3:04 PM



I’m deleting my posts . 



UNTIL TOMORROW
Tuesday, March 19, 20137:11 AM

Assalamualaikum and Hye everybodiiihhhhhhh. Semakin penat dannnnnn penat. Otak hampir crack. Tapi takpe, esok dah last day . Lepas tu tak payah fikir untuk semester 5. Tunggu final exam je. Tak tahu la apa jadi dengan aku for the last month ni. Kabut habis. Nak balik klllllllllllllll, tapi rasanya study dekat melaka lagi efficient kot. Kalau balik kl, memang tak study. Makan, tidur, jalan je kerja. Esok presentation advert and event. Harini presentation com research and final exam broadcast. FOUR more things to do. Amek final exam , cuti sem. Anddddddd my final semester! k kena buat transkrip com research. Byee !



WATCHAYOUWILLDO?
Saturday, January 5, 201312:58 PM


Assalamualaikum and HEYYO ! . K ada satu cerita. Eh, rasa macam dua ? But macam sama je jalan cerita dia.

SITUASI SATU :
Me Farid Unknown Guy??

Masa ni kat Jusco Aeon Melaka.

Sakit kepala la. Macam nak pecah kepala. Nak air masam *k aku kalau migraine memang kena ada air masam.
Okay jom turun bawah
Dah jalannnnn turun semua dah beli pretzel and lime lemon smoothies
Tunggu jap boleh? Nak pg kedai roti
Anddddd tunggu kejap kat situ tetiba plak ada orang datang mintak tolong
Kak, nak mintak tolong boleh?
I was like ? HAAAA amende lu. Tua sangat ke aku ni? Haha
Amende ?
Tak , tadi saya nak cucuk duit. Tapi tak lepas nak keluar duit tu sebab duit saya ada RM16. Perempuan tadi tu dia cakap kena ada RM10 eh dalam bank baru boleh bawak keluar?
Hmm.kot? K *then aku bagi muka toya tak faham. Haha
Haa . saya dari kl ni nak balik sungai udang. Saya takde cash. Malam tadi saya tidur bdhwuberuhdixjwbceiye226178392ujnk!@#$%^&**()(*&^%$#@DFVGHYBNJY
Dalam hati aku, WHERE’S FARID ???????????
Hm camne eh? Akak pun takde duit. Purse kat husband la.
Oh yeke ? Hm okay
Then mamat tu terus blahh. Dia pergi kat mamat yang baru amek duit kat ATM. Tapi kesiannya. Kedekutnya lahai aku ni. Aku tak dengar la apa dia cakap actually but basically aku tahu dia cakap dia dari kl and nak pg sungai udang. Dia takde cash so dia nak duit dari aku.
Oleh kerana aku cuak mamat tu carik aku balik. Terus aku pg cari farid
Awak tadi ada lelaki mintak duit kat nawra
Budak laki tadi yang kata tm tu?
Haah
Mana dia?
Kat sana tu. Tak sure la ada lagi ke tak.
Farid pun pg la cari mamat tu. Tapi dah hilang
Awak orang tu baik la. Sian dia
            Tak, saya takut awak kena pow je. Saya pun pernah gak kena mcm ni.
Oh no wonder la marah semacam. Haha

SITUASI DUA
Masa saya pergi isi minyak. Saya masukla toilet situ. Toilet dia kecik gila. Tetiba ada mamat ni datang. Dia cakap la nak singgit ke dua ringgit tah. Tengah cakap-cakap tetiba ada mamat lain masuk. Saya pun sambung la bual dengan mamat tu. Tapi dia suruh saya cakap. “Shhhhhhhh. Haaa saya pun terus la bla. Kalau betul, saya bagi. Takkan la singgit pun saya nak kedekut. Tapi kalauuuu la betul-betul dia nak pinjam duit. Asal dia tak bagi orang lain dengar?


HAAAA betul gak en? Aku pun tetiba boleh terfikir. Asal pulak mamat tu boleh ada kat jusco ni? Tapi takpe la. Nak bersangka baik punya pasal. Aku rasa maybe dia dari Melaka Sentral kot sebab MC dekat dengan jusco.
Kalau korang kena macam aku? APA KORANG AKAN BUAT?



UNKNOWN
Monday, December 31, 201211:43 PM

Assalamualaikum. JAWAB PLEASE ? haha . entry kali ni tak tahu la. Bosan. Sebab. Bosan. Hahaha . Takde la. Entry ni sebab nak cakap pasal my hometown which is SELAYANG KU SELAYANGGG . Sebabb duduk Melaka ni buat aku stressed out. *Aku serious tak tahu mcm mana nak habiskan assignment comm research tu doe. Hm, cakap pasal selayang. Banyak okay yang terjadi. Nak listkan. HMMMMM ? BANYAK KOT. Google jelah korang. Lagipun aku kay selayang tu kebanyakannya yang buruk. Hewhew. Aku ni takde laaaaaaa mcm selembut sutera gitu. Hahaha. Ramai yang kenal aku sebab aku garang. RAWRRR. Ye , garang nak mampus. Sila tanya Shazwan Sheridan adik Sheril Sheridan yang model calaqisya tu. Haaa *promote tak? Haha. Dia pernah kena marah masa kat cc ebar. Sorry k iwan. Tu zaman memuda i. Tak gheti nak kawal perasaan marah. Hmm , dulu berkeliaran orang kat cc tu. Sampai kena ada 3 kedai cc. Semua nak lepak cc, main dota. Kankankan? Hahaha. Aku pernah gak gaduh kat cc. K tutup cerita gaduh cc. Aku sebak tetiba. Haha. Aku rindu sebenarnya dengan kawan-kawan selayang. Yang nak gaduh, jual kuih, main skateboard, yang lepak tepi cc sambil main gitar, lepak bidayah, makan kat 88. SEMUA LA. Sekarang ramai yang takde. Semua besar2 dah. Haih, nak rewind zaman sekolah boleh tak? Aku sumpah rindu woooo. Haa! Cakap pasal sekolah2 ni kann. Ramai k budak selayang nak kahwin dah. Antaranyaaaaa . TUNGGU KAD JEMPUTAN ! Hehehe. Photographer kahwin aku pun budak selayang jugak. Dulu kan. Aku tak suka dia WAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Sebab semua orang dia nak ngorat. *Ni lama dah nak luahkan ni. Hahaha . Sekarang Alhamdulillah dah berjaya dengan gilang gemilangnyaa ! Nawra doakan Ayul cepat kahwin dengan Quya. Nawra pulak jadi photographer. Haaa menyibuk tak aku. Haha. Shieraaaaaa! I love you. Be good okay girl. Nabila , kau cepat balik please. Nak lama-lama kat penang buat apa? Tak rindu aku ke ??????? HEHE. Peeka, jangan excited sangat jumpa aku. Aku tahu aku makin cantik. Haha. Ain and Wani, JANGAN BUSY JE MANJANG. I NAK JUMPA BOTH. Lagi-lagi si wani. Haaaaa . K la . Byeee



Mimpi DOT
Saturday, December 15, 20127:32 AM


Hye ASSALAMUALAIKUM, Lama dah tak update blog ni. Busy lately. Dengan personal and study. Sem makin lama makin tough. Buat aku takde idea nak tulis apa. First of all aku nak ucap CONGRALATULASI ehehe kat IRINE NADIA MASHUMELLOW si gigi rabbit tu sebab nak jadi mak dah. Oppss ibu katanya. Hahaha. Makcik, kau hutang aku cerita. Hmmpphh . Haha. Tujuan nak update blog ni, sebab mimpi kawan2 sekolah. Haih, siap mimpi class sejarah pulak tu. Tu la , jahat lagi dalam class tu. Haha. Andddd ,
Ini shiera. Nama panjang Nur Syahira binti Abdul Shukor. Dalam kawan2 list aku , ni antara budak pandai , gedik , ngade , tapi baik. Even ramai sangt dengki no aku dengan dia, ALHAMDULILLAH bulan Januari next year dah 10 tahun aku kawan dengan dia. Yeayyy *clapsssss. Nek, kau mesti lupa en ? Seorang pandai tahap gaban account. Sekarang dah grad dalam CAT. Dah grad okay. Congrats babe !
Babe , aku mimpi kau kot. Kita belajar sama2 dekat class sejarah. Then , aku explain kat the whole class chapter by chapter. Hahahahaha. And I love you , NUR hehehe



Macam tak best bila update sorang je kawan. Ni pulak byla. Tu nama samaran. Hahaha. Nama betul dia Nur Nabila binti Mohd Razali. Tanya budak smakl 2008 please , semua kenal dia. Rebutan ramai ni. Almaklumlah suara sedap. Haha. Rambut kerinting. Kadang2 tu comel. Kadang bila dia buat dek je dengan rambut dia tu. Aku rasa nak gunting. Hahaha. Oleh kerana kau sekarang duduk penang, bawak balik kari kepala ikan please. Aku mengidam. Hahaha. Aku plan nak pergi sana. Tapi tengoklah macam mana. Maybe end of this month or February. Nabila ni , dah la tidur sama2 dengan aku masa class account dulu. Sampai selalu dapat note dari bakal mak mertua dia :P Last2 dapat matriks dalam account. Perhatian, kalau dia ni tak ajak aku masuk nasyid. Kemungkinan besar aku tak jumpa Farid. Makcik ni paksa aku masuk, dah la tak audition haha. I love you, Kak Ila



Ini sesat ni. Haha. Diberi nama Nur Afiqah binti Zamani. Boleh panggil peeka. Kurus gila. Suka budak-budak. Dulu dia ni takut dengan aku sobssss. Haha tapi sekarang dah tak en? Peminat korea ni. Nanti aku nak pergi rumah dia borong runningman. Dah la tukar number tak update aku. Sian aku call je number lama kau tapi tak berjawab. L Sila DM aku. Dia ni orang paling suka senyum tapi air mata ngalir. Hahaha . Dek Iqah , I love you


Okay mintak perhatian, ni bukan bibik saya. Ni kawan baik saya. Wan Nurul Shahrain binti Ahmad Zubir. Panggil Ain. Aku tak tahu nak cerita apa pasal dia ni sebab dia ni nakal tahap gaban bila buli orang. Woiiiiii ganas okay. Orang baru bukak tali kasut dia , dia bukak kasut orang tu lempar jauh2. Scary kan? Sekarang makin cantik dah. Ececece pose pun macam model shawl weh. Hahaha . Kadang2 kawan lost aku time study. Lost je aku pandang dia. Yela tempat duduk dekat kan. Uishh aku rindu pulak cina yang duduk sebelah aku tu ain. Apa nama dia doe ? Hehehe dua tahun duduk sama2 pun aku boleh lupa weh. I love you, Mek Ain. Haha



Guys , ni bukan calon-calon ustazah pilihan okay. Nama : Nor Hazwani Binti Zubir. Oh nono dia bukan adik ke kakak ain. Dia, kembar ain. Haha . Cheh tipu je. Aku kalau ingat orang nangis. Orang pertama aku ingat dia la. Aku pandang sikit , dah nangis. Sampai kadang-kadang kena marah dengan ain sebab kenakan makcik ni. Haha . Kalau confuse bab agama je. Ni la tempat rujukannya. Haaa ala ustazah gitu. Orangnya kurus dan tinggi melangit. Haha . Betul, semua panjang minah ni. Kena custom made okay wedding shoes kau nanti. Aku sedih kau takde masa wedding aku L Tapi aku faham masa tu kau tengah berjuang untuk Negara. Hehe . Akak Haz , I love you


Rindu kawan. Rindu sekolah. Rindu kena denda. Rindu whiteboard. Rindu kerusi meja 5A1. Yang paling aku rindu, nasyid. The only way aku jumpa Farid. Through nasyid. K dah tu je . Byeee <3 o:p="o:p">